Bandenservice

Wanneer de wagen onderhouden wordt bij Toyota Cools worden de banden altijd nagekeken. Bij het vaststellen van bandenslijtage kunnen wij deze meteen vervangen aangezien wij de meeste banden op stock hebben liggen.
Hierdoor verliest u geen kostbare tijd en kan u met een veilige wagen terug de baan op. 
De wielen worden ook telkens uitgebalanceerd zodat ieder wiel over zijn omtrek even zwaar is. Dit is bevorderlijk voor uw rijcomfort en veiligheid maar heeft ook een positief effect op uw bandenslijtage.

 

 

Winterbanden

Winterbanden zijn banden die gemaakt zijn van een zachtere rubbersoort in vergelijking met een zomerband. Deze zachtere banden zijn bedoeld voor het rijden bij lagere temperaturen. Het profiel van een winterband bestaat uit lamellen  die beter ingrijpen op de ondergrond. Hierdoor heeft een winterband meer grip bij winterse omstandigheden zoals sneeuw.

Het gebruik van winterbanden is aan te raden bij gemiddelde temperaturen onder de 7°C. Ze zijn dus het meest efficiënt tussen 1 oktober en 30 april. In België zijn ze niet verplicht maar dragen wel bij tot de veiligheid. Ze verkleinen het risico op aquaplanning, verbeteren de wegligging en verkorten de remafstand met gemiddeld 15%.

Indien u op vakantie gaat tijdens de wintermaanden, denk er dan steeds aan dat in veel landen zoals Duitsland, Luxemburg, Zweden, Oostenrijk,… winterbanden wel verplicht zijn.

 

 

Bandendruksensoren (TPMS)

Recente Toyota modellen geven aan wanneer de bandendruk in één van de vier banden te hoog of te laag is. Dit om u er op attent te maken dat de bandendruk moet worden nagekeken. Bij Toyota Cools worden bij het wisselen of vervangen van banden, de correcte TPMS gegevens altijd ingeladen. Hierdoor kan u gerust zijn dat de banden altijd op de juiste druk staan. 

 

 

 

Bandenhotel

U bent overtuigd van de voordelen van winterbanden maar u heeft gebrek aan ruimte om uw banden thuis op te slaan? Toyota Cools biedt u de dienst Bandenhotel aan. Wij stockeren uw zomer/winterwielen gedurende het jaar. U hoeft dus niet langer te bezuinigen op veiligheid door gebrek aan plaats.